PatentGoot
Contact: (+31) 0599 417444 / info@polytech.nl of vraag Leo via LIVE CHAT

Montage

Zijn er naar aanleiding van onze montagefilm vragen over de montage, de maatvoering, de toepasbaarheid of onze accessoires? Er zijn duizend en één details beschikbaar. Deze zijn via de site te downloaden, te bekijken in de technische gids of per e-mail aan te vragen. Mail of fax gerust uw bouwtekening of schets naar ons team en u krijgt binnen 24/48 uur een advies en/of offerte op maat terug. Zo werken we samen aan optimale oplossingen! Onze gegevens treft u aan bij contact.

Polytech levert montageklaar maatwerk, maar monteert zelf niet. Montage richtlijn: “Men dient zich te houden aan alle regels van goed vakmanschap en de algemeen erkende en gangbare regels der bouwkunst en techniek.

Om op de hoogte te blijven van onze innovaties, ontwikkelingen en nieuwe producten kunt u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

 

Montagehandleiding Patentgoot.nl

U kunt de montagehandleiding voor Patentgoot.nl als pdf downloaden door deze link aan te klikken.

 

Montagehandleiding uitlopen

U kunt de montagehandleiding voor de uitlopen als pdf downloaden door deze link aan te klikken.

 

Technische gids - Focus op details

Wilt u meer weten over technische specificaties of bent u op zoek naar montage details? Download dan hier onze complete Technische gids

 

Opmeten inclusief montage advies op locatie.

Indien u niet vertrouwd bent met het opnemen van de juiste maten van de dakgoten en windveren, dan kunnen wij u hierbij helpen. Wij meten samen met degene die monteert op uw locatie en geven u advies voor de montage. De opmeetservice is mogelijk tot maximaal ca.100 km van onze vestigingsplaats.

De eenheidsprijzen zijn gebaseerd op opgave van de maatvoering door uzelf, derhalve hanteren wij een vast tarief voor het opmeten per locatie à € 122,50.

Controleer uw afstand tot onze vestigingsplaats door de route te berekenen.

 

(19) Montagetip: PatentKader verfraait de gevel

Een veel voorkomende trend is renovatie en herstructurering in bestaande woonwijken. De woningen zijn vaak verouderd en de architectuur is van vroeger. De woningen zijn slecht geïsoleerd en toe aan een make-over. Woningen worden daarom steeds vaker voorzien van een nieuwe schil. Het PatentKader is daarbij de ideale oplossing voor omkadering van kozijnen in combinatie met de dakgoten. De vormgeving van het PatentKader is strak en modern en is geheel van deze tijd. Meer informatie en foto's beschikbaar bij de nieuwsitems.

(18) Montagetip: Efficiƫntie met de kantelbare goot

Dit type goot kan als geheel de hoek om. Het voordeel is dat het dakoverstek in de goot loopt. Dit zorgt voor een efficiënte, snelle en correcte afwerking tijdens het bouwproject. Al tijdens de bouw wordt met de kantelbare goot het hemelwater goed afgevoerd, waardoor er geen hemelwater over de stenen en voegen loopt. Tijdens het metselen van de laatste laag wordt de goot pas omhoog gekanteld (zie afbeelding). Kortom, pas wanneer de complete gevel klaar is, wordt het geheel met behulp van montageschroeven afgewerkt. Informeer naar de mogelijkheden. Ga naar de contactpagina.

(17) Montagetip: Overhoekse goot vervangen door Patentgoot

Is uw overhoekse goot van uw woning aan vervanging toe?
De foto rechts (klik op foto) toont een mogelijkheid als het gaat om vervanging van een overhoekse goot bij uw woning. De overhoekse goot (bovenste afbeelding) wordt vervangen door een bakgoot (onderste afbeelding).
Dit is één van de vele mogelijkheden als het gaat om vervanging van uw overhoekse goot.

Bekijkt u hier eens de complete collectie goten.
 

 

 

(16) Montagetip: Afwatering door dakoverstek

Bij een dak dat in hoogte verspringt vraagt de hemelwaterafvoer om extra verbindingen met hemelwaterbuizen die de goten op verschillende hoogtes met elkaar verbinden. Dit geeft een minder fraai aangezicht. Om dit netjes af te werken kunt u de afwatering verwerken in het dakoverstek. Hierdoor is het buizensysteem niet zichtbaar en is de hemelwaterafvoer perfect weggewerkt.

Bekijkt u hier de bouwtekening van afwatering door dakoverstek (detail 250.64 – 120.A)

(15) Montagetip: Afwerking van dakkapellen: alle variaties zijn mogelijk

Er zijn tal van mogelijkheden om een dakkapel goed af te werken. Voor iedere situatie heeft Patentgoot de juiste afwerking leverbaar. Bijvoorbeeld voor:

  • Het renoveren of het plaatsen van een geheel nieuwe dakkapel
  • Platte of hellende daken
  • Een dak dat haaks op het dakvlak staat of juist met het dakvlak mee gaat

Bekijk hier het uitgebreide overzicht van Patentgoot en kies uw gewenste afwerking. Heeft u vragen of wilt u graag advies? Neem contact met ons op voor meer informatie over het juist afwerken van uw dakkapel.

 

(14) Montagetip: Maatwerk luifels eenvoudig te monteren

PatentGoot Luifel

Met een luifel boven uw voordeur voorkomt dat u dat uw bezoek natregent totdat u de deur heeft geopend. Tevens geeft het uw entree een speciale uitstraling. Bij PatentGoot kunt u ieder luifelmodel op maat laten maken, zodat het passend is voor iedere woning. De montage is heel eenvoudig door middel van de meegeleverde luifelbeugels. Bekijkt u hier verschillende tekeningen van onze diverse modellen en de bevestiging van maatwerk luifels.  

(13) Montagetip: Rechte gootdilatatie afwerken

Met detail 150.03 kunt u goten langer dan 18 meter gemakkelijk afwerken. De omzetbeugel en de loodslabbe worden meegeleverd en zijn snel te bevestigen. Deze kunnen namelijk eenvoudig vastgezet worden. Het resultaat is dat het gootprofiel optisch in 1 lijn door loopt. Bekijkt u hier detail 150.03. 

Wellicht ten overvloede, maar dit systeem is op ieder Patentgoottype toepasbaar.

(12) Montagetip: Bevestigingsschroeven gemakkelijk monteren door voorgeboorde gaten

Met de voorgeboorde montagegaten kunt u in een handomdraai de meegeleverde schroeven monteren. Hierdoor hoeft u het gootprofiel niet zelf te voorzien van montagegaten. Dit bespaart u tijd en zorgt ervoor dat u vlot het eindresultaat bereikt. Bekijkt u hier de technische onderbouwing van het goottype ‘rustiek’.

Bekijkt u hier eens de complete collectie goten.

(11) Montagetip: Uitwendige hoek netjes afwerken

In sommige situaties is een hoeklas niet wenselijk of niet haalbaar. Hier is een zeer goed alternatief voor. Met detail 150.04 kunt u de uitwendige hoek van uw dakgoten perfect afwerken. De eindkappen dient u tegen elkaar aan te zetten, maar wel is het van belang dat deze niet aan elkaar worden vastgemaakt. De meegeleverde buitenhoek gebruikt u voor de scheiding. De buitenhoek en de loodslabbe (eveneens bijgeleverd) zorgen voor de waterdichte afwerking van bovenaf.  

Wellicht ten overvloede, maar dit systeem is op ieder Patentgoottype toepasbaar.

Bekijk hier onze collectie goten
 

(10) Montagetip: Boeidelen en dakoverstekken maken de afwerking compleet

Bij renovatie van uw dakgoten is de afwerking erg belangrijk. Met boeidelen en dakoverstekken maakt u de afwerking van de goten en het aanzicht compleet. De boeidelen en dakoverstekken zijn gemaakt van volschuim kunststof en verkrijgbaar in diverse hoogte-, breedte- en lengtemaatvoeringen tot 8000 mm. Lange lengtes zijn op aanvraag ook verkrijgbaar. Standaard zijn ze leverbaar in de kleuren RAL 9016 (wit) en RAL 9001 (cremewit). Overige kleuren op aanvraag.

Bekijk hier de details van de diverse dakoverstekken en boeidelen

(9) Montagetip: Renovatie dakgoot zonder aanpassing aan dakconstructie

Bij het renoveren van een bestaande dakgoot is verbreding van een goot heel vaak noodzakelijk. Dit zorgt voor een duurzame verbinding tussen goot en muur. Voor de Klassieke goot hebben we daarom een aantal verbredingsstroken met standaard maten die eenvoudig zijn te monteren. Door het gebruik van deze detaillering zorgt u voor de noodzakelijke verbreding. Hierdoor is een aanpassing aan uw dakconstructie niet nodig.

Het systeem is op ieder Patentgoottype toepasbaar!

 

 

(8) Montagetip: De hoekpenant voor ideale waterafvoer

De hoekpenant is goed toepasbaar in zowel de nieuwbouw als de bestaande bouw voor renovatie. In een nieuwbouwsituatie kan de regenwaterafvoer weggewerkt worden met een hoekpenant. Bij een woning die reeds voorzien is van een PatentGoot kan deze eenvoudig verfraaid worden. Constuctie- of timmerwerk is niet nodig.

Bekijk hier onze hoekpenanten

(7) Montagetip: Optimale waterafvoer door hoeklas

Voor een optimale afvoer van het hemelwater dient het water van de windveer in de goot te worden geleid. Daarom is een hoeklas in de goot noodzakelijk om de gewenste bouwkundige, duurzame kwaliteit te waarborgen.

(6) Montagetip: Maatwerk voor wolfseinden en smetplanken

Laat u adviseren door de specialist. Een wolfseind uitgevoerd met smetplank en/of klos vraagt om maatwerk. Door de aansluiting van het dakoverstek onder de wolfseindgoot moet de plaats van de eerste gootklos aan de goot goed worden berekend. Bovendien dient de aansluiting met de windveer goed te zijn om gegarandeerd een optimaal visueel en bouwkundig resultaat te krijgen. Vraag ons daarom naar een advies op maat.

(5) Montagetip: Gootklossen en smetplank

Houd er rekening mee dat als de klant later beslist om gootklossen toe te voegen aan het gootontwerp, de smetplank minimaal 250 mm hoog moet zijn.

(4) Montagetip: Maatwerk voor confectieprijs

De hoogte van de smetplank achter het goottype 170.00 is op maat te bestellen: vanaf 200 mm tot aan 620 mm of los geleverd. Afhankelijk van de verhouding van het gebouw, is voor PatentGoot productietechnisch bijkans alles mogelijk.

(3) Montagetip: Dakoverstek breder dan de diepte van de dakgoot?

Als bij renovatie de breedte van het dakoverstek groter blijkt te zijn dan de diepte van de dakgoot, dan kan de PatentGoot worden voorzien van een dubbele hoek. Elke overstekbreedte komt op die manier in de goot uit.

Bekijk hier een aantal voorbeelden.

(2) Montagetip: Duoline voor renovatieprojecten

De Duoline is voortgekomen uit de marktvraag naar een authentiek en duurzaam ontwerp goot voor nieuwbouw. Doordat de dakplaat bij nieuwbouw nog bouwkundig gemaakt moet worden, is dit vrij eenvoudig. Helaas kan dit niet in renovatieopdrachten omdat dan van een bestaande dakstuatie uitgegaan dient te worden. Voor deze situaties is het het renovatie Duoline detail. Dit laat zien dat er vele mogelijkheden en oplossingen zijn met PatentGoot. Natuurlijk denken we graag met u mee en maken we kosteloos een tekening voor uw situatie.

(1) Montagetip: drup aflaat voorkomt vuil en strepen

De 250 en 150 PatentGoot zijn, net als alle modellen, in het ontwerp voorzien van een ´drup aflaat´ op de neuslijst. Hierdoor heeft het profiel een zelfreinigend vermogen. Door de adhesie van het vuil drupt het hemelwater niet langs de goot, hetgeen voorkomt dat er zwarte strepen ontstaan.

 

U zoekt nieuwe goten voor de bouw of renovatie van uw woning? PatentGoot biedt u pasklare kunststof oplossingen voor uw hemelwaterafvoer tegen een scherpe prijs. De dakgoten van PatentGoot zijn fraai en duurzaam tegelijk. Omdat we spreken van kunststof, en niet van zink of hout, behoort frequent onderhoud van de dakgoot tot het verleden.

Levering binnen ca. 5-7 werkdagen na opdracht.

PatentGoot is een product van Polytech Kunststoffen.

U bent actief in de nieuwbouw of renovatie? Dan komt u regelmatig gebouwen tegen waaraan een nieuwe dakgoot of dakoverstek gemonteerd mag worden. Polytech biedt u de meest duurzame investering.

De productiefaciliteiten van de PatentGoten zijn afgestemd op het verwerken van zeer uiteenlopende klantvragen. Zo bieden wij een snelle levering (ca. 5 werkdagen na opdracht) van een groot aantal stijlen en kunt u rekenen op een advies op maat. Daarom zullen wij alleen nee verkopen wanneer de gevraagde oplossing bouwkundig onverantwoord is.

Marktleider Polytech blijkt een vaste bouwpartner voor de prijsbewuste aannemer, de inventieve architect en voor de particulier die kiest voor de esthetische meerwaarde. Omdat Polytech elke bestelling en elke opdrachtgever met dezelfde zorg behandelt, is ook de ZZP-er, die kiest voor montagegemak, goed af in Musselkanaal. Zijn er vragen over maatvoering, toepassing of passtukken? Mail of fax dan gerust de bouwtekening naar ons team en u krijgt een advies en offerte op maat weer terug. Zo werken we samen aan optimale oplossingen!

Uw creativiteit is de flexibiliteit van ons product. Met ruim 200 details voorhanden is vrijwel elke vraag op het gebied van hemelwaterafvoer te beantwoorden met 'standaard maatwerk'.

Wij anticiperen op uw creativiteit
Mocht u een specifieke oplossing zoeken voor uw hemelwaterafvoer, welke nog niet is opgenomen als standaard detail, informeer dan naar de mogelijkheden. Na tienduizenden woningen voorzien te hebben van PatentGoten, komen nieuwe situaties nog maar zelden voor, maar niets is onmogelijk...

U bent als schilder actief op de renovatiemarkt? Dan komt u regelmatig gebouwen tegen waarvan de dakgoten volledig hersteld en geverfd dienen te worden. Polytech biedt u de meest duurzame investering.

De voordelen van PatentGoot op een rij:

  • Eenvoudig te monteren zonder timmermansambacht
  • Levering binnen ca. 5-7 werkdagen na opdracht
  • U biedt een rendabele investering voor uw klant